Geinteresseerd

 

 

 

In BuitenStad Hoorn worden ongeveer 600 woningen gerealiseerd voor allerlei verschillende huishoudens: singles en senioren, huur en koop, starters en gezinnen met kleine of opgroeiende kinderen, in allerlei prijsklassen. Een goede mix dus, zodat er een gezellig zoemend leefklimaat ontstaat en buurtbewoners elkaar kunnen helpen. Samen leren – samenleven – samen delen: de hele buurt is gericht op ontmoeten en het op gang brengen van een goed buurtleven. Er is ruimte om te spelen en te sporten, om je buren en overburen te ontmoeten, bijvoorbeeld in de gezamenlijke Buurthuiskamer.

 

 

 

 

De Buitenstad heeft een stoere, hoge stadswand aan de noordoostkant die het gebied (en Hoorn als stad) stevig neerzet. En die tegelijk fungeert als een bescherming tegen wind en geluid voor de groene woonstad daarachter, in de kom van de stadswand. Elegante, individueel ontworpen woongebouwen en groene hoven en straatjes leiden samen naar het centrale Singelpark: de ‘zachte kant’ van de stad. In de hoge stadswand staat één echt hoge woontoren op kop. Een zichtbaar stadsicoon en baken, als een soort ‘vuurtoren’, voor iedereen die vanuit de regio naar Hoorn reist, per trein of auto of per boot: hier is Hoorn. De ‘vuurtoren’ van Hoorn! Wees welkom.

 

Het kloppend hart van de Buitenstadbewoners: dat is de Buurthuiskamer. De Buurthuiskamer ligt aan de uitnodigende centrale tuin het Stadsbalkon, met mooi verhoogd uitzicht over het Singelpark. Wat er precies in de Buurthuiskamer gaat gebeuren is aan de bewoners zelf. Denk aan een grand café annex buurthuis, waar buurtgenoten met elkaar kunnen vergaderen en eten. Waar ruimte is voor allerlei activiteiten, van kaart- en filmavondjes tot zangclub, yogales en kinderspeeldagen. Door de ligging aan het groene Stadskbalkon en het Singelpark is de Buurthuiskamer ook de ideale uitvalsbasis voor allerlei buitenactiviteiten zoals een Singelparkconcertje of een buurtpicknickdag.

Wonen en werken aan huis kan heel goed, in de nieuwe BuitenStad. We willen en hoeven echt niet meer elke dag naar kantoor – en daar houden de woningontwerpers rekening, op allerlei plekken in het plan. Er komt een goede supermarkt voor de betere boodschappen en er is ruimte voor eigentijdse stadse voorzieningen zoals een sportschool, een gezamenlijke daktuin, een kinderdagverblijf en/of een zorgpraktijk. Wil je meer, dan ben je met de fiets zo in de binnenstad, of aan het strand. Wil je het dan nóg gekker maken, neem dan de trein of de auto naar Amsterdam. Binnen pakweg een half uur sta je op de Dam of het Centraal Station.

 

‘De mix van bewoners, het vele groen en ontspannen voorzieningen zorgt voor een gezellige, rustgevende dynamiek. Mijn ideaalbeeld is dat je je hier thuis voelt en thuis komt. STED is Noors voor "je plek" en "je thuis voelen". Dat is ook onze ambitie voor BuitenStad Hoorn. Van deze plek je thuis maken. Wonen nabij het historisch centrum maar in de rust van groen en natuur aan een hofje of aan de singel’.